Vrtne ograje

ograje-rogina

Le redko se zgodi, da nekdo želi postaviti ograjo zgolj zaradi lepšega videza, ki ga ta danes vsekakor nudi. Ograje že od nekdaj postavljamo zaradi dodatne varnosti in ko razmišljamo o postavitvi, se vsekakor odločimo za tisto, ki bo prostoru dodala osebno noto in poskrbela za estetski videz. Izbiramo lahko med balkonskimi, vrtnimi, zunanjimi in notranjimi ograjami in med ograjami za terase (obiščite spletno stran Ograje Rogina). Glede na material pa imamo možnost izbirati med lesom, kovino, aluminijem, betonom, PVC materialom in steklom.

Če se odločimo za postavitev zunanje lesene ograje, moramo razmisliti o vrsti lesa, saj mora biti ta trpežen in odporen na vremenske vplive, kot so sonce, dež, vlaga, mraz. S pravo izbiro lesa bomo namreč podaljšali življenjsko dobo ograje. Za izdelavo tovrstne ograje je priporočljiv tropski les, ki velja za najodpornejšega.

Kovinske kovane ograje imajo zelo dolgo življenjsko dobo. S svojim unikatnim videzom nudijo prostoru poseben in prestižen videz. Izdelane so po željah in merah kupcev in če želimo, lahko kovano ograjo pobarvamo v željen odtenek.

Nikakor ne gre spregledati prednosti, ki jih nudijo aluminijaste ograje. Ne potrebujejo vzdrževanja, so zelo stabilne, nudijo lep estetski videz in imajo dolgo življenjsko dobo. Aluminij pa je mogoče v celoti reciklirati.

Kvalitetne betonske ograje so odporne proti soli, zmrzali in ne prepuščajo vode.

PVC material je trajen in ga ni treba vzdrževati. Kvaliteten PVC material ne rumeni ali rjavi, ne poka in ne trohni. Ograje iz PVC materiala ni treba premazati z zaščitnim premazom. Le kdaj pa kdaj jo je dobro oprati. Montaža ograj te vrste je enostavna, zato se te lahko lotimo sami.

Tu je še steklo, ki je danes precej priljubljen material za izdelavo ograje, vendar je vzdrževanje precej zahtevno. Prednost steklenih ograj je, da prostor omejijo, vendar z njihovo namestitvijo ohranimo svetlobo in pogled ter napravimo občutek odprtega prostora.