Otroška postelja

Ste že izbrali in nakupili vso opremo, ki jo vaš otrok utegne potrebovati, še predno se je ta rodil? Ali pa ste se odločili za sprotne nakupe, kar pomeni, da kupujete, ko se pojavi potreba? Kdaj se je pojavila potreba oziroma je vaš otrok začel spati v svojo posteljici? Takoj, ko se je rodil ali po nekaj mesecih? Kakorkoli, otroška postelja je zelo pomemben del otroške sobe, ki je običajno pri nas doma še predno se otrok rodi. Čeprav ni nujno, da ta v njej spi in smo mogoče sprmenili »pravila«. Da je ta z nami v postelji, kljub temu, pa vemo in verjamemo, da potrebuje svojo in bo v njej slej kot prej. Torej, nikoli in v nobenem primeru ne gre za potraten nakup, ki nam ne bi prišel v poštev, tako kot veliko druge otroške opreme kupljene še pred njegovim rojstvom.

Vemo, kako hitro začnemo razmišljati o tem, kaj vse utegne potrebovati naš otrok, ko se rodi. In za določene kose otroške opreme seveda poskrbimo že prej, da nam ne bo potrebno kupovati v zadnjem hipu. Sem sodijo tudi otroške postelje, ki so vsekakor nujne in pomembne za otroka. Ne samo za njegov razvoj, pač pa tudi nemoten spanec. In ta vemo, da je tudi močno povezan z našim spancem, kajti če bo za spanec prikrajšan naš otrok, bomo tudi mi. Zanimivo, pa je prav to, da lahko z ustrezno izbiro posteljice vplivamo nanj.

Tako so otroške posteljice vse prej kot luksuz. So dejansko potreba, ne glede na to, kdaj naš malček ali malčica začne spati v njej. Prav je, da jo imamo že od samega začetka. In v začetku se bomo verjento odločili za posteljico manjših dimezij, katero bomo kasneje menjali za večjo, ko jo otrok preraste.

Otroška posteljica bo zagotovo hitro našla prostor v vsakem domu, kjer se pričakuje ali vzgaja otrok. Ker vemo, da je skoraj nemogoče, da bi otrok vedno spal pri nas v naši. Mogoče je v začetku to še sprejemljivo, pa vendar otrok odrašča in potrebuje svoj lasten prostor, v katerem bo spal in čemu služi posteljica. Ni nujno, da ima svojo sobo, čeprav je tudi to priporočljivo, prav pa je, da ima svojo posteljico, v kateri bo počival in nemoteno spal. Tako kot jo potrebujemo mi, jo otrok morebiti še veliko bolj.