TOP poslovna in promocijska darila

Poslovna darila zavzemajo pomembno mesto v poslovni kulturi in prispevajo pomemben doprinos pri vzpostavljanje pozitivnih poslovnih odnosov med partnerji (kupci, zaposlenimi, dobavitelji). Podarjena darila izražajo tudi vaš stil, predvsem pa izkazujejo spoštovanje, ki ga s podarjenimi poslovnim darilom izkazujete svojemu poslovnemu partnerju. Odločitev za izbiro poslovnega darila vsekakor ni lahka. Nikakor ne gre pozabiti, da poslovno darilo predstavlja podjetje kot tako. Pri promocijskih darili je njihov glavni namen, da jih uporabljamo kot marketinško orodje ali način komuniciranja in promocije. Uporaba promocijskih daril v večini primerov vpliva pozitivno na image podjetja, ki poklanja promocijska darila. Promocijska darila (več na https://rrdarila.com/sl/) so lahko zelo raznolika.

Zaželeno pa je da so promocijska darila tudi izvirna in uporabna. Pri promocijskih darilih je potrebno upoštevati tudi okoliščine v katerih jih podarjamo kot tudi to komu podarjamo promocijska darila in v kakšni vrednosti. Poslovna darila ne podarjamo samo ob koncu leta. Darila lahko namreč pošiljamo ob različnih priložnostih, predvsem pa v zahvalo našim poslovnim partnerjem za uspešno sodelovanje ali ob posebnih priložnostih.

V poslovnem obdarovanju se je koristno ravnati po načelu izvirnosti. Tudi čustvena vrednost, ki jo pri prejemniku poslovnega darila sproži prejeto darilo je veliko pomembnejša od finančne vrednosti.

Ko izbiramo poslovna darila naj bo eno izmed prvih pravil, da bodo darila kakovostna. Ne glede na to, ali gre za cenejše ali dražje poslovno darilo, je pomembno, da je le-to kakovostno. Pri odločanju o izbiri poslovnih darilih je koristno upoštevati naslednje:

  • Kakšen vtis želite doseči z darilom, ki ga podarjate? Želite biti tradicionalni, moderni, inovativni, izvirni, humorni ali nenavadni?
  • Kakšen je vaš proračun za darilo? Ali boste podarili simbolično oziroma promocijsko darilo z logotipom podjetja ali boste podarili darilo višje cenovne vrednosti?

• Darila ne izbiramo po lastnem okusu ampak po okusu prejemnika darila. Zaželeno je, da je darilo uporabno in da ga bo prejemnik res vesel in da bo znal ceniti našo pozornost