Pomivalna korita

Umivalniki so lahko tudi iz stekla. Narejeni so namreč lahko iz kaljenega stekla, ki je kombinirano z jeklenim okvirjem. Poiščite najboljši umivalnik za vašo kopalnico in najboljše kuhinjsko korito za vašo kuhinjo. Največ ljudi kupuje pomivalna korita iz nerjavečega jekla. Nekatera korita so zaradi hrupa, ki ga lahko povzroči voda, ki teče iz višine v korito, dodatno zvočno izolirana s pomočjo blazinic, ki so nameščene na dno zunanje strani korita. Inox korita so lahko, odporna na praske in lahko za vzdrževanje in čiščenje.

Pri emajliranih umivalnikih je potrebna večja previdnost, saj lahko počijo ali pa se odkrušijo, če nanje pade večja teža oz. kakšen večji lonec, ki nam med pomivanjem posode zdrsne iz rok. Poškodovan emajl lahko povzroči rjavenje kovine, ki je pod umivalnikom. Akrilna pomivalna korita so lahko videti kot emajl, vendar se lažje praskajo in toplota jih lahko poškoduje – zelo vroča posoda ali pa npr. razbeljeno olje, ki ga zlijemo v umivalnik.

Veliko izbiro pomivalnih korit lahko preverite na naslovu https://www.wereo.eu/sl/

Dvojni umivalniki vam omogočajo, da v enem koritu namočite posodo, v drugem pa jo operete. Ali pa da v enem pomivalnem koritu operete umazano posodo v drugem pomivalnem koritu pa jo odcedite in posušite.

Pri nakupu kuhinjskega pomivalnega korita je potrebno upoštevati tudi globino in velikost  korita saj je od te odvisen tudi nakup kuhinjske pipe. Zaželeno je, da pipa sega v umivalnik, da bo voda lepo tekla v korito in da ne bo špricala naokoli po kuhinjskem pultu. Ne izberite prevelike pipe za majhen umivalnik, saj lahko povzroči brizganje. Zelo uporabne pri večjih umivalnikih so izvlečne pipe s podaljškom, ki nam lahko zelo olajšajo pomivanje umazane posode ali pa npr. pranje zelenjave. Pomivalna korita, ki imajo dvojno korito so priročna, saj vam omogočajo, da hkrati opravljate dve nalogi – namakanje in izpiranje posode.

Stil in izgled kuhinjskega pomivalnega korita vsekakor prilagodite svojemu prostoru, potrebam in proračunu.